Scrum alliance trainingen

Certified Scrum Master ® | CSM

Leer in twee dagen hoe je een team en een organisatie beter maakt met de Agile en Scrum manier van werken.

Beginner

2 dagen

vanaf 1195,-

Als Scrum master help jij teams met continue verbetering. Ook voor de rest van de organisatie ben jij diegene die kan helpen met de juiste toepassing van Scrum. Het faciliterend leiderschap van de Scrum master helpt het team en de organisatie elke dag een beetje beter te worden. Ben jij die ambassadeur van Scrum en Agile werken? Dan is de rol van Scrum master je op het lijf geschreven!

Meer informatie

Als Scrum master help jij teams met continue verbetering.

Een Scrum master heeft de hard en soft skills om teams te begeleiden richting een Agile en Scrum manier van werken. Deze Certified Scrum Master training is inclusief vooraanstaand certificaat. Deze training is uitermate geschikt voor Scrum Masters die ook buiten IT teams aan de slag willen, denk aan Marketing, HR of Sales.

Na deelname aan de training ontvang je jouw CSM certificaat van de Scrum Alliance.

Certified Scrum Master ® | CSM

Inhouse training of andere datum aanvragen

Boek een online training

Maak gebruik van STAP en krijg €1000,- kortingSTAP-budget

Alle trainingen van Epic Agility komen in aanmerking voor €1000,- STAP-budget vanuit de Nederlandse overheid. Dit is een budget om jouw ontwikkeling te stimuleren en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Iedere Nederlandse burger kan hier eenvoudig aanspraak op maken, maar let wel op=op. Iedere twee maanden komt er nieuw budget beschikbaar.

Start je ontwikkeling vandaag!

Trainees aan het woord

Na het volgen van deze 2-daagse training kun je als Scrum master de organisatie begeleiden naar een Scrum manier van werken. Je bent in staat om een of meerdere teams te faciliteren en te helpen met continu verbeteren. Bovendien heb je een hoog aangeschreven certificaat van de grootste en meest vooraanstaande Scrum organisatie ter wereld; Scrum Alliance. Oké, voor het certificaat moet je nog wel even examen doen, maar dat is voor jou geen probleem na deze training!

Wij besteden in ieder geval aandacht aan de volgende onderwerpen:

De training

Dit is wat jij leert

 • Wat is Agile werken en waarom gaat dit jouw organisatie helpen
 • Wat is een Agile mindset
 • De Scrum rollen en verantwoordelijkheden
 • Jouw impact en de verbeteringen van de organisatie aantonen
 • Jouw rol bij de Scrum events; sprint planning, daily scrum, sprint review, retrospective en ook backlog refinement
 • Visual management voor het team en de organisatie
 • Sprint planning en (eventueel) het gebruik van een Scrum bord
 • Het inschatten van werk met bijvoorbeeld planning poker en story points
 • De Product Owner coachen en helpen in het effectief toepassen van Scrum
 • Het team stimuleren om verbeteringen te benoemen en door te voeren
 • Het team ondersteunen bij het signaleren en oplossen van impediments
 • Omgaan met praktijk uitdagingen als Scrum master
 • De organisatie mee krijgen in Agile en Scrum

De inhoud

Zo krijgen we het voor elkaar

Vanzelfsprekend is de invulling van de training ook ‘Agile’. Op basis van de verschillende leerwensen en doelen ontstaat er een Training Backlog voor alle deelnemers. Gedurende de training stemmen wij af of de leerwensen voldoende behandeld zijn. Tijdens de training is er voldoende ruimte om in te gaan op jouw uitdagingen uit de praktijk. Interactie staat dus centraal! Nog niet duidelijk of deze certificering wat voor jou is? Neem hier een kijkje!

Kiezen voor 

Epic Agility als opleider

Z

9,3 als cijfer voor de gemiddelde training waardering

We trainen met plezier en passie

Z

Meer dan 20 verschillende Agile trainingen

We zijn gecertificeerd door Scrum Alliance, Scaled Agile en ICAgile. 

Z

300+ Agile trainingen gegeven

Zowel custom in-house trainingen als op onze locatie in hartje Amsterdam

Z

`Impact op meer dan 5000+ medewerkers en leiders

Begeleiding van complete Agile Transities, tot individuele coaching

Hoe verloopt de certificering?

Na het volgen van de training wil je natuurlijk direct je CSM certificaat halen! Maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

CSM Certificering

Na je deelname aan de CSM training mag je binnen 90 dagen gratis je examen doen bij de Scrum Alliance. Scrum Alliance is de grootste (onafhankelijke) Agile Certificerende instantie ter wereld. Dus je haalt niet zomaar een certificaat, maar een certificaat die echt staat voor kwaliteit & kennis!

Je ontvangt na je deelname twee e-mails:
Vanuit Epic Agility ontvang je de slides die we hebben gebruikt tijdens de training en andere relevante informatie om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen.

Vanuit de Scrum Alliance ontvang je een email waarin duidelijk staat uitgelegd wat je moet doen om aan het (online) examen te kunnen deelnemen. Epic Agility meldt je na de training aan met het door jou opgegeven e-mailadres, zodat de Scrum Alliance jou alle nodige informatie kan mailen. Binnen 90 dagen na ontvangst van de e-mail van Scrum Alliance moet je een profiel aanmaken zodat je het examen kunt doen.

Als je geslaagd bent voor het examen, staat je certificaat klaar in jouw persoonlijke profiel bij de Scrum Alliance en mag je jezelf Certified Scrum Master noemen! Gefeliciteerd!

Het ontwikkelpad van Certified Scrum Master ® | CSM

FAQ

Veelgestelde vragen en het traject

Waar vinden de trainingen plaats?

Momenteel zijn al onze trainingen op onze training locatie in Amsterdam Centrum. We beschikken over een ruime locatie waar we alle maatregelen kunnen nemen voor een optimale en veilige training. Wil je toch liever online trainen dan kan dit ook, neem dan contact met ons op.

Wat is het verschil tussen Scrum Alliance & Scrum.org

Je bent van plan als Scrum Master of Product Owner aan de gang te gaan, of misschien ben je al lang als Scrum Master of Product Owner actief en heb je inmiddels al behoorlijk wat ervaring opgedaan. Je ziet door de bomen het certificeringsbos niet meer? Heb je jezelf weleens afgevraagd of je een certificering zou willen halen? Waarom zou je dat eigenlijk doen? Daarnaast krijgen wij ook vaak de vraag; wat is eigenlijk je groei- of carrière-pad in deze rollen? Lees in onze blog een uitgebreid artikel

 

Schrijf je in voor de volgende training

Inhouse training of andere datum aanvragen