
Visueel Faciliteren
Beginner
1 dag

vanaf €795,-

vanaf €0,00


Als Agile Coach, Product Owner of Scrum Master wil jij het beste resultaat halen met jouw team. Met een multidisciplinair team kijk je per definitie divers aan tegen verschillende vraagstukken. Super mooi, maar miscommunicatie ligt hier op de loer. Hoe kun jij ervoor zorgen dat je miscommunicaties minimaliseert en visueel faciliteren inzet om de dialoog met elkaar ook in beeld te voeren? Tijdens de ééndaagse training dompelt visual facilitation trainer Evie Schürmann je onder in de wereld van werken met beelden.
Meer over de training
Een beeld zegt meer dan duizend woorden
De uitdrukking ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’ bestaat niet voor niets. Er komt dagelijks een overload aan informatie op ons af via veel verschillende kanalen en we kiezen steeds vaker voor de simpelste content. We hebben en we nemen geen tijd meer om dikke pakken aan tekst door te lezen.
Ruim twee derde van de mensen denkt in plaatjes. En 90% van de informatie die naar de hersenen gaat, is visueel. En toch werken wij vaak met tekst. Of het nu gaat om het uitdragen van een beleid of een visie, of het beschrijven van een user story op een backlog.
Inzetten van visuele tools en technieken helpt om een eenduidig beeld op een situatie te krijgen. Deze visual facilitator training is uitermate geschikt voor Agile Coaches, Product Owners en Scrum Masters (zowel binnen als buiten IT-teams ).

Inhouse training of andere datum aanvragen
Boek een online training











Elke dag een beetje beter met één van onze workshops
Na het volgen van deze ééndaagse training heb een een inkijkje gekregen in de mogelijkheden die visual faciliteren je zouden kunnen bieden. Of het nu gaat om het maken van een praatplaat of het visueel faciliteren van een workshop met Playmobil of met LEGO® Serious Play®. Tijdens deze training krijg je een inkijkje in de basics van deze verschillende technieken voor in je visual facilitation kit.
De workshop
Dit is wat jij leert
- Wat is visueel faciliteren en waarom zou je het toepassen?
- Wat is framing en het effect ervan op jouw resultaten?
- Welke visual facilitation technieken bestaan er en wanneer gebruik je welke techniek?
- Werken met tekenen, Playmobil en LEGO® Serious Play®
De inhoud
Dit komt er allemaal aan bod
Vanzelfsprekend is de invulling van de training ook Agile. Op basis van de verschillende leerwensen en doelen ontstaat er een Training Backlog voor alle deelnemers. Gedurende de training stemmen wij af of de leerwensen voldoende behandeld zijn. Tijdens de training is er voldoende ruimte om in te gaan op jouw uitdagingen uit de praktijk. Interactie staat dus centraal.
Ervaringen
Wat anderen vonden
Neem contact op voor de mogelijkheden
Kiezen voor
Epic Agility als opleider

9,3 scoren onze trainingen gemiddeld
We trainen met plezier en passie!
Meer dan 25 verschillende Agile en Scrum trainingen
Gecertificeerd door Scrum Alliance. Scrum.org, Scaled Agile en ICAgile.
300+ Agile trainingen reeds gegeven
Zowel maatwerk incompany trainingen als op onze locatie in hartje Amsterdam.
Impact op meer dan 5000 medewerkers en leiders
Begeleiding van complete Agile transities, tot individuele coaching.
FAQ
Veelgestelde vragen en het traject
Wat is het verschil tussen Scrum Alliance en Scrum.org?
Je groeipad daarna hangt echter af van welke certificering je kiest, want bij beide partijen heb je het basiscertificaat van dezelfde organisatie nodig om aan het vervolg deel te kunnen nemen. Zo haal je bij de Scrum Alliance eerst de CSM of CSPO alvorens je voor de Advanced-CSM of Advanced-CSPO op kan gaan (en daarnaast heb je ongeveer een jaar praktijkervaring in genoemde rol nodig). Scrum.org geeft bij zowel de PSM als PSPO hun eigen level I certificaat als voorwaarde voor level II.
Hoe kies je dan bij welke organisatie je je wil laten certificeren? Dit zijn de belangrijkste verschillen:
Training:
- Bij Scrum Alliance is een live (online) training verplicht.
- Bij Scrum.org is training niet noodzakelijk.
Inhoud van de training:
- Bij Scrum Alliance bepaalt de trainer de inhoud en is de training opgebouwd met leerdoelen. Het idee daarbij is dat je alle theorie thuis kan lezen en je je in de training kan richten op de vertaling van theorie naar praktijk.
- Bij Scrum.org staat de inhoud grotendeels vast en is het voornamelijk theoretische kennis doornemen om je voor te bereiden op het theorie-examen.
Examen:
- Bij Scrum Alliance krijg je als ScrumMaster in wording 50 meerkeuzevragen in 60 minuten. Product Owners doen geen examen.
- Bij Scrum.org krijg je 80 vragen in 60 minuten, vragen bestaan uit meerkeuze, meervoudig antwoorden en waar/onwaar.
Examenscore:
- Bij Scrum Alliance moet je meer dan 74% van de vragen goed hebben.
- Bij Scrum.org moet je meer dan 85% van de vragen goed hebben beantwoord.
Geldigheid certificaat:
- Bij Scrum Alliance is je certificaat 2 jaar geldig, om te verlengen maak je kosten en moet je studiepunten behalen, maar daardoor is je kennis wel helemaal up-to-date. Indien je een vervolg- of verbredingstraining volgt van Scrum Alliance, worden na behalen van je examen al je andere certificeringen van de Scrum Alliance met 2 jaar verlengd. Zo hoef je dus nooit voor hetzelfde examen op voor een actieve certificering (al mag dat natuurlijk wel).
- Bij Scrum.org is je certificaat oneindig geldig, maar daardoor heb je mogelijk verouderde kennis na verloop van tijd.
Erkenning op de markt:
- Scrum.org geniet meer bekendheid in Nederland.
- Scrum Alliance is weer bekender in de rest van de wereld.
Welke organisatie je dus kiest voor je certificering, hangt af van hoe belangrijk bovenstaande punten voor je zijn. Kun je nog steeds niet kiezen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!
Waar vinden de trainingen plaats?
Los je uitdaging op met deze gerichte workshop
Inhouse training of andere datum aanvragen