Workshops

High Performing Team: Kickstart Workshop

Verkort drastisch de opstarttijd van jouw team met deze intensieve workshop

Starter

3 dagdelen

vanaf 2250,-

Beginnende teams kunnen er weken tot zelfs maanden over doen om “op stoom te komen’’. Teams opstarten kost helaas vaak teveel tijd en geld.

Met onze HPT Kickstart Workshop verkorten wij de doorlooptijd van het opstartproces van forming, storming en norming tot 12 uur.

Meer informatie

Het Tuckman model voor groepsontwikkeling en team building

De High Performing Team (HPT) Kickstart Workshop is gebaseerd op het Tuckman model voor groepsontwikkeling en team building. De opvolgende fases Forming, Storming, Norming en Performing staan respectievelijk voor oriëntatie, vertrouwen winnen, samenwerking verbeteren en dan gaan presteren in flow, met plezier en energie.

High Performing Team: Kickstart Workshop

Inhouse training of andere datum aanvragen

Boek een online training

Elke dag een beetje beter met een van onze workshops

Ieder begin is lastig. Er is niet de garantie dat een groep mensen ook gaat presteren. Er zijn namelijk belangrijke voorwaarden die eerst ingevuld moeten worden: een gezamenlijk doel, wederzijdse afhankelijkheid om dat doel te bereiken en een basis van vertrouwen. Vanaf dan kun je spreken van een team.

Hoe mooi is het als de doorlooptijd van het opstarten drastisch te verkorten is? Het goede nieuws: Epic Agility kan dat!

De workshop

Dit is wat jij leert

 • Wat is een High Performing Team?;
 • Werk- gedragstijlen – met DISC / Management Drives;
 • Team Canvas (Purpose, Goals, Values, Roles and Skills, Rules and Activities);
 • Werkvormen (Liberating Structures);
 • Energizers (Bubble Sort, Ho Tsji Wah)
 • Serious Gaming (Het Mijnenveld, De Lean Game en Frozen T-shirt Game).

De inhoud

Dit komt er allemaal aan bod

Randvoorwaardelijk

Het gehele team moet aan de workshop deelnemen om het maximale effect te bereiken.

Resultaat

Het team is na afloop van de HPT Kickstart Workshop goed op elkaar ingespeeld. Na deze voorbereidende stap zal het team direct een snelle performanceverbetering laten zien.

Locatie

De workshop wordt zowel op locatie van het team gegeven als online. Als dat niet mogelijk is kan het ook op de trainingslocatie van Epic Agility in Amsterdam plaatsvinden.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Kiezen voor 

Epic Agility als opleider

Z

9,3 als cijfer voor de gemiddelde training waardering

We trainen met plezier en passie

Z

Meer dan 20 verschillende Agile trainingen

We zijn gecertificeerd door Scrum Alliance, Scaled Agile en ICAgile. 

Z

300+ Agile trainingen gegeven

Zowel custom in-house trainingen als op onze locatie in hartje Amsterdam

Z

Impact op meer dan 5000+ medewerkers en leiders

Begeleiding van complete Agile Transities, tot individuele coaching

FAQ

Veelgestelde vragen en het traject

Wat is het verschil tussen Scrum Alliance en Scrum.org?
Om te beginnen is het goed om te weten wat ze gemeen hebben. Bij zowel Scrum Alliance als Scrum.org kun je je onder andere laten certificeren als officieel erkend Scrum Master en Product Owner.
Je groeipad daarna hangt echter af van welke certificering je kiest, want bij beide partijen heb je het basiscertificaat van dezelfde organisatie nodig om aan het vervolg deel te kunnen nemen. Zo haal je bij de Scrum Alliance eerst de CSM of CSPO alvorens je voor de Advanced-CSM of Advanced-CSPO op kan gaan (en daarnaast heb je ongeveer een jaar praktijkervaring in genoemde rol nodig). Scrum.org geeft bij zowel de PSM als PSPO hun eigen level I certificaat als voorwaarde voor level II.

Hoe kies je dan bij welke organisatie je je wil laten certificeren? Dit zijn de belangrijkste verschillen:

Training:

 • Bij Scrum Alliance is een live (online) training verplicht.
 • Bij Scrum.org is training niet noodzakelijk.

Inhoud van de training:

 • Bij Scrum Alliance bepaalt de trainer de inhoud en is de training opgebouwd met leerdoelen. Het idee daarbij is dat je alle theorie thuis kan lezen en je je in de training kan richten op de vertaling van theorie naar praktijk.
 • Bij Scrum.org staat de inhoud grotendeels vast en is het voornamelijk theoretische kennis doornemen om je voor te bereiden op het theorie-examen.

Examen:

 • Bij Scrum Alliance krijg je als ScrumMaster in wording 50 meerkeuzevragen in 60 minuten. Product Owners doen geen examen.
 • Bij Scrum.org krijg je 80 vragen in 60 minuten, vragen bestaan uit meerkeuze, meervoudig antwoorden en waar/onwaar.

Examenscore:

 • Bij Scrum Alliance moet je meer dan 74% van de vragen goed hebben.
 • Bij Scrum.org moet je meer dan 85% van de vragen goed hebben beantwoord.

Geldigheid certificaat:

 • Bij Scrum Alliance is je certificaat 2 jaar geldig, om te verlengen maak je kosten en moet je studiepunten behalen, maar daardoor is je kennis wel helemaal up-to-date. Indien je een vervolg- of verbredingstraining volgt van Scrum Alliance, worden na behalen van je examen al je andere certificeringen van de Scrum Alliance met 2 jaar verlengd. Zo hoef je dus nooit voor hetzelfde examen op voor een actieve certificering (al mag dat natuurlijk wel).
 • Bij Scrum.org is je certificaat oneindig geldig, maar daardoor heb je mogelijk verouderde kennis na verloop van tijd.

Erkenning op de markt:

 • Scrum.org geniet meer bekendheid in Nederland.
 • Scrum Alliance is weer bekender in de rest van de wereld.

Welke organisatie je dus kiest voor je certificering, hangt af van hoe belangrijk bovenstaande punten voor je zijn. Kun je nog steeds niet kiezen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

 

Waar vinden de trainingen plaats?
Al onze trainingen zijn op onze trainingslocatie aan de Ruijterkade in Amsterdam Centrum, op een paar minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal. We beschikken over een ruime locatie waar we alle maatregelen kunnen nemen voor een optimale en veilige training. Wil je toch liever online trainen? Dat kan ook, neem dan contact met ons op.
Verzorgen jullie ook lunch?

Duurt je training of workshop een dagdeel? Dan is de lunch op eigen gelegenheid en voorzien we je graag ter plekke van lunchtips.

Kan ik me ook aanmelden met STAP-budget?

Ja, al onze trainingen kun je boeken met STAP-budget. Je krijgt dan ook nog eens een mooie korting, waardoor de meeste trainingen dan zelfs gratis zijn! Precies weten hoe het zit met STAP? Je leest het hier

Bel mij terug