Workshops

Coachen met een paard

Het paard als spiegel

Beginner

3 sessies

vanaf 375,-

Het paard zorgt voor verdieping en intensivering van jouw ontwikkelproces

Meer informatie

Coachen met een paard: heel effectief!

Wil jij je ontwikkelen in je (persoonlijk) leiderschap, je emotionele intelligentie, of loop je steeds tegen hetzelfde patroon aan dat je nu wil doorbreken? Dat kan met een sessie ‘coachen met paardenkracht’.

Hoe werkt coachen met paarden. WAT? hoor ik je denken? Paarden zijn sensitief voor jouw intenties, voor de overtuigingen die je belemmeren, ze voelen aan hoe je vast zit in patronen en zullen deze patronen zichtbaar maken.

Ze zullen dit laten zien door bijvoorbeeld van je weg te lopen of juist ineens naar je toe te lopen als bij jou een inzicht binnen valt. Ze versperren je de weg of wijzen je de juiste richting in. De coach Jona zal de sessie begeleiden, deze bewegingen vertalen en in het coaching gesprek verwerken. Hierdoor zijn deze sessies heel effectief en natuurlijk ook extra bijzonder!

Het mooie aan een paard is dat hij zonder oordeel naar ons kijkt. Hij spiegelt wat er in jou gebeurd en zodra er iets in jou verandert, omdat je je iets realiseert of je ergens bewust van wordt, zal je dat meteen aan het gedrag van het paard zien. Soms lijkt het alsof hij gedachten kan lezen! Het kan best confronterend zijn, maar meer nog is het verduidelijkend en helpend.

Er zal eerst een korte intake zijn per video call. Daarna wordt in overleg een kennismaking sessie en 3 of 6 vervolg sessies gepland.
De thema’s van deze sessies worden in overleg gekozen.

Team sessie?Dat kan natuurlijk ook! Hoe is de samenwerking binnen jouw team? Wat is jullie blinde vlek? Wil je op een bijzondere manier elkaar beter leren kennen? Ook zijn de Management Drives kleuren profielen een hele mooie aanvulling op een team sessie met een paard.

Een Management Drives kleuren profiel kan bekeken worden voor één persoon, een team of een organisatie. De kleuren profielen kan je inzetten voor bewustwording en begrip, om verandering te genereren en borging van het nieuwe gedrag te bewerkstelligen. Het geeft jullie één gemeenschappelijke taal op basis van 6 kleuren om toe te passen in je dagelijkse samenwerken. Het zorgt voor meer begrip en effectievere communicatie. 

In de sessie analyseren eerst hoe jullie individuele profielen in elkaar steken, dan wat de kracht van jullie als groep is en wat de mogelijke valkuilen kunnen zijn. Op basis daarvan formuleren jullie samen een ontwikkel wens en daarmee stappen we vervolgens naar het paard om dat te oefenen en feedback te krijgen op wat er nodig is om dat voor elkaar te krijgen.

Een sessie met jouw team en het paard duurt 2 u. De verdieping met Management Drives duurt samen een halve dag tot een hele dag. 

 

Meer weten? Je kan altijd mailen jona@epicagility.nl voor een vrijblijvende intake of info.
Locatie & paard
In de coaching sessies blijf je met twee voeten op de grond en werken we in een veilig afgezette ring. Dit kan ook met angst voor paarden, dan blijf je lekker achter het hekje staan.
Het paard waar mee gewerkt wordt is een kleiner soort; een ijslander. Het is een rustig paard, waar de coach Jona al jaren mee samenwerkt.
De vaste lokatie is een Zorgboerderij in Broek en Waterland, maar op verzoek en tegen meerprijs ook op andere lokaties mogelijk.
Coachen met een paard

Inhouse training of andere datum aanvragen

Boek een online training

Elke dag een beetje beter met een van onze workshops

Management Drives

Een ijzersterke toevoeging aan het coachen met paarden:

Een Management Drives profiel maakt inzichtelijk wat een team of een persoon motiveert, waardoor gedrag bespreekbaar wordt en valkuilen inzichtelijk gemaakt worden. Hieruit volgt een ontwikkelplan. Deze ontwikkel wens is weer een prachtige inzet voor een coaching sessie met een paard. Een prachtige combinatie!

De workshop

Dit is wat jij leert

In de coaching sessie krijg je handvatten om jouw ontwikkel potentieel te benutten, om ongewenste patronen om te zetten naar effectief gedrag.

De coach begeleid de sessie met diverse oefeningen en werkvormen. Het paard zal zonder oordeel jouw onderliggende intentie spiegelen en ook meteen laten zien als je op de juiste weg zit.

De inhoud

Dit komt er allemaal aan bod

Je kunt paarden coaching op diverse manieren ondergaan. Individueel, in een team, aan de hand van een persoonlijk of team management drive profiel. Het paard biedt een spiegeling op de onderwerpen waar de weerstand of pijn zit en helpt je om letterlijk en figuurlijk de randen van het ongemak te verkennen. Samen staan we in de bak om jouw persoonlijke of team uitdaging verder uit te diepen. Dit doen we aan de hand van (simpele) opdrachten en taken waarbij we de reactie van het paard meenemen in het coaching gesprek wat coach en deelnemer hebben.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Kiezen voor 

Epic Agility als opleider

Z

9,3 als cijfer voor de gemiddelde training waardering

We trainen met plezier en passie

Z

Meer dan 20 verschillende Agile trainingen

We zijn gecertificeerd door Scrum Alliance, Scaled Agile en ICAgile. 

Z

300+ Agile trainingen gegeven

Zowel custom in-house trainingen als op onze locatie in hartje Amsterdam

Z

`Impact op meer dan 5000+ medewerkers en leiders

Begeleiding van complete Agile Transities, tot individuele coaching

FAQ

Veelgestelde vragen en het traject

Waar vinden de trainingen plaats?

Momenteel zijn al onze trainingen op onze training locatie in Amsterdam Centrum. We beschikken over een ruime locatie waar we alle maatregelen kunnen nemen voor een optimale en veilige training. Wil je toch liever online trainen dan kan dit ook, neem dan contact met ons op.

Wat is het verschil tussen Scrum Alliance & Scrum.org

Je bent van plan als Scrum Master of Product Owner aan de gang te gaan, of misschien ben je al lang als Scrum Master of Product Owner actief en heb je inmiddels al behoorlijk wat ervaring opgedaan. Je ziet door de bomen het certificeringsbos niet meer? Heb je jezelf weleens afgevraagd of je een certificering zou willen halen? Waarom zou je dat eigenlijk doen? Daarnaast krijgen wij ook vaak de vraag; wat is eigenlijk je groei- of carrière-pad in deze rollen? Lees in onze blog een uitgebreid artikel

 

Bel mij terug