Workshops

Management Drives

‘Eerst begrijpen, dan begrepen worden’. Maar hoe kun je beginnen met ‘eerst begrijpen’?

Medior

4 uur

vanaf 995,-

In een Agile organisatie zijn feedback loops en korte communicatie lijnen essentieel. Hoe kun jij als ProductOwner of manager jouw drijfveren effectief inzetten? En hoe kun je in jouw communicatie de verschillende kleurenprofielen in jouw team aanspreken en aan boord krijgen van jouw visie of plan? Hoe zorg je ervoor dat feedback aankomt en leidt tot verbetering in plaats van afhaken? Kennis van jouw eigen drijfveren en communicatiestijl is hierbij essentieel.

Meer informatie

Ga aan de slag met inzicht in je team

Iedereen heeft de volgende uitspraken wel eens voorbij horen komen in een strategiesessie met de afdeling: ‘We gaan voortaan klantgericht werken!’. Of in een vergadering met het managementteam volgt het volgende verwijt: ‘Jij hebt nooit waardering voor het werk wat wij doen!’ Of die brainstormsessie met je team waarin altijd dezelfde persoon zegt: ‘Hebben we wel aan dit gedacht?’.

Hoewel dit door sommigen als onduidelijk, provocerend of vertragend ervaren kan worden, schuilt er een wens en dus een verbeterpunt achter die gedachtes. Veel mensen roepen dan: ‘Eerst begrijpen, dan begrepen worden’. Maar hoe kun je beginnen met ‘eerst begrijpen’?

Communicatie
Om op een effectieve en plezierige manier te presteren is samenwerking nodig. Zowel in het team, als met de omgeving. Een essentieel onderdeel van samenwerken is communicatie en dit gebeurt op verschillende manieren. Afhankelijk van het gekozen middel en de fysieke afstand tussen mensen kan er ruis ontstaan in de communicatie. Deze ruis ontstaat omdat mensen communiceren en handelen vanuit hun persoonlijke drijfveren.

Inhouse training of andere datum aanvragen

Boek een online training

Elke dag een beetje beter met een van onze workshops

Inzicht door een Management Drives profiel
Een Management Drives profiel geeft een beeld bij deze drijfveren door middel van een score op logica, verwerpingen, energiebalans en mindset. De logica vertelt iets over de drijfveren, en dus de intentie, waarmee een persoon zijn talent, kennis of competenties wil inzetten. Het kan daarom een voorspeller van gedrag zijn. Daartegenover staan de verwerpingen; datgene waar een persoon zich aan stoort. Op de energiebalans kun je aflezen wat energie kost en geeft, en de mindset zegt iets over een potentiële kracht en valkuil die bijvoorbeeld onder druk naar voren komen. Een Management drives profiel kan je inzicht geven in jouw profiel, maar ook in dat van anderen, om daarmee begrip te creëren voor andermans standpunten en zodoende de communicatie en dus samenwerking te verbeteren.  

De workshop

Dit is wat jij leert

Leiderschap & team ontwikkeling
Elk team of individu kan beginnen met inzicht te krijgen in de eigen drijfveren en die van de teamleden. Door deze eerst individueel te doorgronden en daarna in een gezamenlijke sessie toe te lichten, kan er door middel van praktijkvoorbeelden besef en begrip ontstaan voor andermans drijfveren, en dus gedrag. Het bespreken van deze praktijkvoorbeelden helpt bij het begrijpen van een ander, in de context waarin het gedrag heeft plaatsgevonden.

De inhoud

Dit komt er allemaal aan bod

De juiste procesbegeleiding is essentieel voor resultaat
Om de profielen op de juiste manier in te zetten, en zo misverstanden te voorkomen, is procesbegeleiding nodig. Omdat het niet moet leiden tot het in hokjes stoppen van mensen, maar tot onderling begrip. Op basis van de profielen en praktijkvoorbeelden faciliteren wij met een Management Drives – team workshop bij het maken van een ontwikkel plan voor het verbeteren van de samenwerking. Hierbij is het belangrijk dat het team verbeterstappen definieert en de actiepunten inplant. Op deze manier wordt er op een duurzame manier gewerkt aan verbeterende samenwerking.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Kiezen voor 

Epic Agility als opleider

Z

9,3 als cijfer voor de gemiddelde training waardering

We trainen met plezier en passie

Z

Meer dan 20 verschillende Agile trainingen

We zijn gecertificeerd door Scrum Alliance, Scaled Agile en ICAgile. 

Z

300+ Agile trainingen gegeven

Zowel custom in-house trainingen als op onze locatie in hartje Amsterdam

Z

Impact op meer dan 5000+ medewerkers en leiders

Begeleiding van complete Agile Transities, tot individuele coaching

FAQ

Veelgestelde vragen en het traject

Wat is het verschil tussen Scrum Alliance en Scrum.org?
Om te beginnen is het goed om te weten wat ze gemeen hebben. Bij zowel Scrum Alliance als Scrum.org kun je je onder andere laten certificeren als officieel erkend Scrum Master en Product Owner.
Je groeipad daarna hangt echter af van welke certificering je kiest, want bij beide partijen heb je het basiscertificaat van dezelfde organisatie nodig om aan het vervolg deel te kunnen nemen. Zo haal je bij de Scrum Alliance eerst de CSM of CSPO alvorens je voor de Advanced-CSM of Advanced-CSPO op kan gaan (en daarnaast heb je ongeveer een jaar praktijkervaring in genoemde rol nodig). Scrum.org geeft bij zowel de PSM als PSPO hun eigen level I certificaat als voorwaarde voor level II.

Hoe kies je dan bij welke organisatie je je wil laten certificeren? Dit zijn de belangrijkste verschillen:

Training:

 • Bij Scrum Alliance is een live (online) training verplicht.
 • Bij Scrum.org is training niet noodzakelijk.

Inhoud van de training:

 • Bij Scrum Alliance bepaalt de trainer de inhoud en is de training opgebouwd met leerdoelen. Het idee daarbij is dat je alle theorie thuis kan lezen en je je in de training kan richten op de vertaling van theorie naar praktijk.
 • Bij Scrum.org staat de inhoud grotendeels vast en is het voornamelijk theoretische kennis doornemen om je voor te bereiden op het theorie-examen.

Examen:

 • Bij Scrum Alliance krijg je als ScrumMaster in wording 50 meerkeuzevragen in 60 minuten. Product Owners doen geen examen.
 • Bij Scrum.org krijg je 80 vragen in 60 minuten, vragen bestaan uit meerkeuze, meervoudig antwoorden en waar/onwaar.

Examenscore:

 • Bij Scrum Alliance moet je meer dan 74% van de vragen goed hebben.
 • Bij Scrum.org moet je meer dan 85% van de vragen goed hebben beantwoord.

Geldigheid certificaat:

 • Bij Scrum Alliance is je certificaat 2 jaar geldig, om te verlengen maak je kosten en moet je studiepunten behalen, maar daardoor is je kennis wel helemaal up-to-date. Indien je een vervolg- of verbredingstraining volgt van Scrum Alliance, worden na behalen van je examen al je andere certificeringen van de Scrum Alliance met 2 jaar verlengd. Zo hoef je dus nooit voor hetzelfde examen op voor een actieve certificering (al mag dat natuurlijk wel).
 • Bij Scrum.org is je certificaat oneindig geldig, maar daardoor heb je mogelijk verouderde kennis na verloop van tijd.

Erkenning op de markt:

 • Scrum.org geniet meer bekendheid in Nederland.
 • Scrum Alliance is weer bekender in de rest van de wereld.

Welke organisatie je dus kiest voor je certificering, hangt af van hoe belangrijk bovenstaande punten voor je zijn. Kun je nog steeds niet kiezen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

 

Waar vinden de trainingen plaats?
Al onze trainingen zijn op onze trainingslocatie aan de Ruijterkade in Amsterdam Centrum, op een paar minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal. We beschikken over een ruime locatie waar we alle maatregelen kunnen nemen voor een optimale en veilige training. Wil je toch liever online trainen? Dat kan ook, neem dan contact met ons op.
Verzorgen jullie ook lunch?

Duurt je training of workshop een dagdeel? Dan is de lunch op eigen gelegenheid en voorzien we je graag ter plekke van lunchtips.

Kan ik me ook aanmelden met STAP-budget?

Ja, al onze trainingen kun je boeken met STAP-budget. Je krijgt dan ook nog eens een mooie korting, waardoor de meeste trainingen dan zelfs gratis zijn! Precies weten hoe het zit met STAP? Je leest het hier

Ontwikkel je team met de management drives profielen

Bel mij terug