Workshops

Management Drives

‘Eerst begrijpen, dan begrepen worden’. Maar hoe kun je beginnen met ‘eerst begrijpen’?

Medior

4 uur

vanaf 995,-

In een Agile organisatie zijn feedback loops en korte communicatie lijnen essentieel. Hoe kun jij als ProductOwner of manager jouw drijfveren effectief inzetten? En hoe kun je in jouw communicatie de verschillende kleurenprofielen in jouw team aanspreken en aan boord krijgen van jouw visie of plan? Hoe zorg je ervoor dat feedback aankomt en leidt tot verbetering in plaats van afhaken? Kennis van jouw eigen drijfveren en communicatiestijl is hierbij essentieel.

Meer informatie

Ga aan de slag met inzicht in je team

Iedereen heeft de volgende uitspraken wel eens voorbij horen komen in een strategiesessie met de afdeling: ‘We gaan voortaan klantgericht werken!’. Of in een vergadering met het managementteam volgt het volgende verwijt: ‘Jij hebt nooit waardering voor het werk wat wij doen!’ Of die brainstormsessie met je team waarin altijd dezelfde persoon zegt: ‘Hebben we wel aan dit gedacht?’.

Hoewel dit door sommigen als onduidelijk, provocerend of vertragend ervaren kan worden, schuilt er een wens en dus een verbeterpunt achter die gedachtes. Veel mensen roepen dan: ‘Eerst begrijpen, dan begrepen worden’. Maar hoe kun je beginnen met ‘eerst begrijpen’?

Communicatie
Om op een effectieve en plezierige manier te presteren is samenwerking nodig. Zowel in het team, als met de omgeving. Een essentieel onderdeel van samenwerken is communicatie en dit gebeurt op verschillende manieren. Afhankelijk van het gekozen middel en de fysieke afstand tussen mensen kan er ruis ontstaan in de communicatie. Deze ruis ontstaat omdat mensen communiceren en handelen vanuit hun persoonlijke drijfveren.

Inhouse training of andere datum aanvragen

Boek een online training

Elke dag een beetje beter met een van onze workshops

Inzicht door een Management Drives profiel
Een Management Drives profiel geeft een beeld bij deze drijfveren door middel van een score op logica, verwerpingen, energiebalans en mindset. De logica vertelt iets over de drijfveren, en dus de intentie, waarmee een persoon zijn talent, kennis of competenties wil inzetten. Het kan daarom een voorspeller van gedrag zijn. Daartegenover staan de verwerpingen; datgene waar een persoon zich aan stoort. Op de energiebalans kun je aflezen wat energie kost en geeft, en de mindset zegt iets over een potentiële kracht en valkuil die bijvoorbeeld onder druk naar voren komen. Een Management drives profiel kan je inzicht geven in jouw profiel, maar ook in dat van anderen, om daarmee begrip te creëren voor andermans standpunten en zodoende de communicatie en dus samenwerking te verbeteren.  

De workshop

Dit is wat jij leert

Leiderschap & team ontwikkeling
Elk team of individu kan beginnen met inzicht te krijgen in de eigen drijfveren en die van de teamleden. Door deze eerst individueel te doorgronden en daarna in een gezamenlijke sessie toe te lichten, kan er door middel van praktijkvoorbeelden besef en begrip ontstaan voor andermans drijfveren, en dus gedrag. Het bespreken van deze praktijkvoorbeelden helpt bij het begrijpen van een ander, in de context waarin het gedrag heeft plaatsgevonden.

De inhoud

Dit komt er allemaal aan bod

De juiste procesbegeleiding is essentieel voor resultaat
Om de profielen op de juiste manier in te zetten, en zo misverstanden te voorkomen, is procesbegeleiding nodig. Omdat het niet moet leiden tot het in hokjes stoppen van mensen, maar tot onderling begrip. Op basis van de profielen en praktijkvoorbeelden faciliteren wij met een Management Drives – team workshop bij het maken van een ontwikkel plan voor het verbeteren van de samenwerking. Hierbij is het belangrijk dat het team verbeterstappen definieert en de actiepunten inplant. Op deze manier wordt er op een duurzame manier gewerkt aan verbeterende samenwerking.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Kiezen voor 

Epic Agility als opleider

Z

9,3 als cijfer voor de gemiddelde training waardering

We trainen met plezier en passie

Z

Meer dan 20 verschillende Agile trainingen

We zijn gecertificeerd door Scrum Alliance, Scaled Agile en ICAgile. 

Z

300+ Agile trainingen gegeven

Zowel custom in-house trainingen als op onze locatie in hartje Amsterdam

Z

`Impact op meer dan 5000+ medewerkers en leiders

Begeleiding van complete Agile Transities, tot individuele coaching

FAQ

Veelgestelde vragen en het traject

Waar vinden de trainingen plaats?

Momenteel zijn al onze trainingen op onze training locatie in Amsterdam Centrum. We beschikken over een ruime locatie waar we alle maatregelen kunnen nemen voor een optimale en veilige training. Wil je toch liever online trainen dan kan dit ook, neem dan contact met ons op.

Wat is het verschil tussen Scrum Alliance & Scrum.org

Je bent van plan als Scrum Master of Product Owner aan de gang te gaan, of misschien ben je al lang als Scrum Master of Product Owner actief en heb je inmiddels al behoorlijk wat ervaring opgedaan. Je ziet door de bomen het certificeringsbos niet meer? Heb je jezelf weleens afgevraagd of je een certificering zou willen halen? Waarom zou je dat eigenlijk doen? Daarnaast krijgen wij ook vaak de vraag; wat is eigenlijk je groei- of carrière-pad in deze rollen? Lees in onze blog een uitgebreid artikel

 

Ontwikkel je team met de management drives profielen

Bel mij terug