Workshops

Portfolio Wall Game

Met een Portfolio Wall Game ontdek je de kracht van overzicht, inzicht en ‘samenwerking over teams heen’.

Eenvoudig

4 uur

vanaf 1395,-

Een Agile team staat er zelden alleen voor. Als op een afdeling of binnen een bedrijf met meerdere teams gewerkt wordt is afstemming nodig om de hoogste klantwaarde te leveren op de afgesproken deadlines. Simpel gezegd: Samenwerking door de teams en inzicht in afhankelijkheden. Om deze samenwerking door teams effectief te houden is er dus inzicht en overzicht nodig. Het doel is een transparant overzicht voor het (her)prioriteren van werkzaamheden en nieuwe kansen

Meer informatie

Wat gaat je helpen aan overzicht en inzicht?

Portfolio management, team alignment, Product Owner sync, scaled Agile… er zijn al talloze namen bedacht. Misschien toch weer méér management? Meer kleuren post’its? Voordat je één van deze opties kiest, overweeg dan onze Portfolio Wall Game om de kracht van overzicht, inzicht en ‘samenwerking over teams heen’ te ervaren.

Portfolio Wall Game

Inhouse training of andere datum aanvragen

Boek een online training

Elke dag een beetje beter met een van onze workshops

Wanneer kun je de Portfolio Wall Game inzetten?

De Portfolio Wall Game kan ingezet worden op elk willekeurig moment. Aan het begin van een agile transitie? Zeker, waarom niet direct de juiste afstemming en rolverdeling oefenen en vastleggen? Zijn er al  uitdagingen omdat er meerdere teams zelf-organiserend of Agile zijn gaan werken? Wij inventariseren de uitdagingen met de betrokken Product Owners, Scrum Masters en managers. We leveren een maatwerk simulatie die zorgt voor een perspectief op de huidige portfolio management organisatie.

De workshop

Dit is wat jij leert

Portfolio Wall Game

Met onze Portfolio Wall Game kijken we eerst naar de rolverdeling en verantwoordelijkheden van de betrokken PO’s en managers. Wat is het mandaat en welke communicatie is er nodig om keuzes te kunnen maken? In deze game simuleren wij een bedrijf waarin meerdere teams samenwerken, en coachen we de betrokkenen naar een werkbare afstemming en rolverdeling. In meerdere rondes bouwen de deelnemers ervaring op met het introduceren van nieuw werk, het herplannen van bestaand werk, afhandelen van impediments, stakeholder invloed en het managen daarvan.

De inhoud

Dit komt er allemaal aan bod

High Performing Teams

In combinatie met deze game kunnen wij een HPT workshop voor de betrokken Product Owners organiseren. Lees hier meer over de HPT workshop. De randvoorwaarden voor een team spelen namelijk ook op portfolio niveau; de Product Owners moeten ook als High Performing Team gaan samenwerken. Een high performing team van ProductOwners ontstaat alleen als er een gezamenlijk en gedeeld doel is waar ze elkaar voor nodig hebben om dat te halen. Als er geen gezamenlijke doelen of onderlinge afhankelijkheden zijn, wat valt er dan af te stemmen? Wil je meer weten over de HPT workshop? Kijk dan hier!

Neem contact op voor de mogelijkheden

Kiezen voor 

Epic Agility als opleider

Z

9,3 als cijfer voor de gemiddelde training waardering

We trainen met plezier en passie

Z

Meer dan 20 verschillende Agile trainingen

We zijn gecertificeerd door Scrum Alliance, Scaled Agile en ICAgile. 

Z

300+ Agile trainingen gegeven

Zowel custom in-house trainingen als op onze locatie in hartje Amsterdam

Z

Impact op meer dan 5000+ medewerkers en leiders

Begeleiding van complete Agile Transities, tot individuele coaching

FAQ

Veelgestelde vragen en het traject

Wat is het verschil tussen Scrum Alliance en Scrum.org?
Om te beginnen is het goed om te weten wat ze gemeen hebben. Bij zowel Scrum Alliance als Scrum.org kun je je onder andere laten certificeren als officieel erkend Scrum Master en Product Owner.
Je groeipad daarna hangt echter af van welke certificering je kiest, want bij beide partijen heb je het basiscertificaat van dezelfde organisatie nodig om aan het vervolg deel te kunnen nemen. Zo haal je bij de Scrum Alliance eerst de CSM of CSPO alvorens je voor de Advanced-CSM of Advanced-CSPO op kan gaan (en daarnaast heb je ongeveer een jaar praktijkervaring in genoemde rol nodig). Scrum.org geeft bij zowel de PSM als PSPO hun eigen level I certificaat als voorwaarde voor level II.

Hoe kies je dan bij welke organisatie je je wil laten certificeren? Dit zijn de belangrijkste verschillen:

Training:

 • Bij Scrum Alliance is een live (online) training verplicht.
 • Bij Scrum.org is training niet noodzakelijk.

Inhoud van de training:

 • Bij Scrum Alliance bepaalt de trainer de inhoud en is de training opgebouwd met leerdoelen. Het idee daarbij is dat je alle theorie thuis kan lezen en je je in de training kan richten op de vertaling van theorie naar praktijk.
 • Bij Scrum.org staat de inhoud grotendeels vast en is het voornamelijk theoretische kennis doornemen om je voor te bereiden op het theorie-examen.

Examen:

 • Bij Scrum Alliance krijg je als ScrumMaster in wording 50 meerkeuzevragen in 60 minuten. Product Owners doen geen examen.
 • Bij Scrum.org krijg je 80 vragen in 60 minuten, vragen bestaan uit meerkeuze, meervoudig antwoorden en waar/onwaar.

Examenscore:

 • Bij Scrum Alliance moet je meer dan 74% van de vragen goed hebben.
 • Bij Scrum.org moet je meer dan 85% van de vragen goed hebben beantwoord.

Geldigheid certificaat:

 • Bij Scrum Alliance is je certificaat 2 jaar geldig, om te verlengen maak je kosten en moet je studiepunten behalen, maar daardoor is je kennis wel helemaal up-to-date. Indien je een vervolg- of verbredingstraining volgt van Scrum Alliance, worden na behalen van je examen al je andere certificeringen van de Scrum Alliance met 2 jaar verlengd. Zo hoef je dus nooit voor hetzelfde examen op voor een actieve certificering (al mag dat natuurlijk wel).
 • Bij Scrum.org is je certificaat oneindig geldig, maar daardoor heb je mogelijk verouderde kennis na verloop van tijd.

Erkenning op de markt:

 • Scrum.org geniet meer bekendheid in Nederland.
 • Scrum Alliance is weer bekender in de rest van de wereld.

Welke organisatie je dus kiest voor je certificering, hangt af van hoe belangrijk bovenstaande punten voor je zijn. Kun je nog steeds niet kiezen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

 

Waar vinden de trainingen plaats?
Al onze trainingen zijn op onze trainingslocatie aan de Ruijterkade in Amsterdam Centrum, op een paar minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal. We beschikken over een ruime locatie waar we alle maatregelen kunnen nemen voor een optimale en veilige training. Wil je toch liever online trainen? Dat kan ook, neem dan contact met ons op.
Verzorgen jullie ook lunch?

Duurt je training of workshop een dagdeel? Dan is de lunch op eigen gelegenheid en voorzien we je graag ter plekke van lunchtips.

Kan ik me ook aanmelden met STAP-budget?

Ja, al onze trainingen kun je boeken met STAP-budget. Je krijgt dan ook nog eens een mooie korting, waardoor de meeste trainingen dan zelfs gratis zijn! Precies weten hoe het zit met STAP? Je leest het hier

Portfolio Wall Game workshop

Neem deel samen met jouw team aan deze verhelderende workshop

Bel mij terug