Workshops

Zakelijk tekenen

Leer met eigen getekende visuals je boodschap effectiever over te brengen

Fysieke Workshop

3 uur

vanaf 250,-

De workshop is geschikt voor iedereen die wil zorgen dat zijn boodschap beter blijft hangen en het werken leuker wil maken. Of je nu kunt tekenen of helemaal niet, executive bent of net begonnen Sketchnoting is voor iedereen!

Meer informatie

Met je eigen sketchnoting bibliotheek schud je zo de vetste notities uit je mouw.

Het zien maakt het mogelijk om het beter te begrijpen en onthouden. Gebruik visuals in je verhalen en je kunt je boodschap effectiever overbrengen. Als je werk en processen visualiseert door middel van tekeningen, begrijp je beter wat er werkelijk aan de hand is. Bovendien inspireert het je tot nieuwe ideeën. Tekenen geeft echt vorm aan je gedachten, het stimuleert creativiteit en het is leuk. En goed om te weten: iedereen kan tekenen, dus durf te tekenen! Lever één duidelijk plaatje dan duizend woorden die beschrijven wat je zou moeten zien.

Zakelijk tekenen

Inhouse training of andere datum aanvragen

Boek een online training

Elke dag een beetje beter met één van onze workshops

De workshop

Dit is wat jij leert

Na het voltooien van de workshop:

 • Kun je zelf aan de slag om tijdens je volgende meeting al schetsen te gebruiken
 • Heb je een eerste opzet voor je eigen afbeelding bibliotheek
 • Ontvang je een stapel templates om je te helpen inspireren
 • Ben je verkocht aan tekenen en wil je nooit meer schrijven

De inhoud

Dit komt er allemaal aan bod

Teken om te verbinden en te communiceren


Mijn naam is Maarten en ik verzorg de Sketchnoting workshop. Als kind tekende ik veel. Toen ik ouder werd, tekende ik niet zo veel meer. Maar zeven jaar geleden kwam ik in aanraking met Sketchnoting en kwam mijn passie voor tekenen weer los. Ik begon gesprekken en ideeën vast te leggen door middel van tekeningen en ik ervoer meteen hoe visuals alles makkelijker maken. Visuals zijn overal en kunnen op onbeperkte manieren worden gebruikt.

Inspireer anderen

Ik ben ook een geaccrediteerde Kanban-trainer. Kanban heeft een reeks gebruiken en de eerste is “Visualiseren”. Het is geen toeval dat je een duidelijk beeld nodig hebt van waar je nu bent voordat je aan een reis begint. Dus waar en wanneer ik kan, inspireer ik anderen om meer visuals te gebruiken om effectiever te communiceren.

Focus op wat er echt toe doet

Visualiseren heeft vele dimensies. Denk er eens over na: je kunt je verhaal, gedachten, lessen, emoties, processen, prestaties, data (stromen), successen, eigenlijk alles visualiseren! Voor mij, wanneer ik beelden kan gebruiken in plaats van woorden, zal ik dat doen. Visuals helpen je om je te concentreren op wat er echt toe doet. Leg de puurheid vast zonder alle afleidende en minder relevante inhoud. Dit is ook hoe ons brein werkt, we registreren alleen de belangrijke dingen!

Neem contact op voor de mogelijkheden

Kiezen voor 

Epic Agility als opleider

Z

9,3 als cijfer voor de gemiddelde training waardering

We trainen met plezier en passie

Z

Meer dan 20 verschillende Agile trainingen

We zijn gecertificeerd door Scrum Alliance, Scaled Agile en ICAgile. 

Z

300+ Agile trainingen gegeven

Zowel custom in-house trainingen als op onze locatie in hartje Amsterdam

Z

Impact op meer dan 5000+ medewerkers en leiders

Begeleiding van complete Agile Transities, tot individuele coaching

FAQ

Veelgestelde vragen en het traject

Wat is het verschil tussen Scrum Alliance en Scrum.org?
Om te beginnen is het goed om te weten wat ze gemeen hebben. Bij zowel Scrum Alliance als Scrum.org kun je je onder andere laten certificeren als officieel erkend Scrum Master en Product Owner.
Je groeipad daarna hangt echter af van welke certificering je kiest, want bij beide partijen heb je het basiscertificaat van dezelfde organisatie nodig om aan het vervolg deel te kunnen nemen. Zo haal je bij de Scrum Alliance eerst de CSM of CSPO alvorens je voor de Advanced-CSM of Advanced-CSPO op kan gaan (en daarnaast heb je ongeveer een jaar praktijkervaring in genoemde rol nodig). Scrum.org geeft bij zowel de PSM als PSPO hun eigen level I certificaat als voorwaarde voor level II.

Hoe kies je dan bij welke organisatie je je wil laten certificeren? Dit zijn de belangrijkste verschillen:

Training:

 • Bij Scrum Alliance is een live (online) training verplicht.
 • Bij Scrum.org is training niet noodzakelijk.

Inhoud van de training:

 • Bij Scrum Alliance bepaalt de trainer de inhoud en is de training opgebouwd met leerdoelen. Het idee daarbij is dat je alle theorie thuis kan lezen en je je in de training kan richten op de vertaling van theorie naar praktijk.
 • Bij Scrum.org staat de inhoud grotendeels vast en is het voornamelijk theoretische kennis doornemen om je voor te bereiden op het theorie-examen.

Examen:

 • Bij Scrum Alliance krijg je als ScrumMaster in wording 50 meerkeuzevragen in 60 minuten. Product Owners doen geen examen.
 • Bij Scrum.org krijg je 80 vragen in 60 minuten, vragen bestaan uit meerkeuze, meervoudig antwoorden en waar/onwaar.

Examenscore:

 • Bij Scrum Alliance moet je meer dan 74% van de vragen goed hebben.
 • Bij Scrum.org moet je meer dan 85% van de vragen goed hebben beantwoord.

Geldigheid certificaat:

 • Bij Scrum Alliance is je certificaat 2 jaar geldig, om te verlengen maak je kosten en moet je studiepunten behalen, maar daardoor is je kennis wel helemaal up-to-date. Indien je een vervolg- of verbredingstraining volgt van Scrum Alliance, worden na behalen van je examen al je andere certificeringen van de Scrum Alliance met 2 jaar verlengd. Zo hoef je dus nooit voor hetzelfde examen op voor een actieve certificering (al mag dat natuurlijk wel).
 • Bij Scrum.org is je certificaat oneindig geldig, maar daardoor heb je mogelijk verouderde kennis na verloop van tijd.

Erkenning op de markt:

 • Scrum.org geniet meer bekendheid in Nederland.
 • Scrum Alliance is weer bekender in de rest van de wereld.

Welke organisatie je dus kiest voor je certificering, hangt af van hoe belangrijk bovenstaande punten voor je zijn. Kun je nog steeds niet kiezen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

 

Waar vinden de trainingen plaats?
Al onze trainingen zijn op onze trainingslocatie aan de Ruijterkade in Amsterdam Centrum, op een paar minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal. We beschikken over een ruime locatie waar we alle maatregelen kunnen nemen voor een optimale en veilige training. Wil je toch liever online trainen? Dat kan ook, neem dan contact met ons op.

Meld je nu aan voor de Sketchnoting workshop

Inclusief startset van schetsboek, fijne marker, outliner, schaduw marker en kleur marker

Inhouse training of andere datum aanvragen