Van Interim Naar Vast

door | feb 19, 2021

Van Interim Naar Vast

De zoektocht naar een vaste Agile coach of Scrum Master is als het zoeken naar een speld in een hooiberg… Gelukkig heeft Epic Agility de perfecte (tussen) oplossing bedacht: van interim naar vast!

Er wordt flink gevochten om een Agile topcoach of Senior Scrum Master te vinden; terwijl ik dit schrijf, staan er alleen al op LinkedIn 978 Agile-coach vacatures! Voor veel werkgevers, groot en klein, voelt het bijna als zoeken naar een speld in een hooiberg. En dat is een onnodige en ongewenste situatie. Want waarom zou je nog wachten om de volgende stap in je Agile transformatie te zetten als Epic Agility al de perfecte (tussen) oplossing heeft bedacht?

  • Direct de beste expert, straks de beste medewerker.
  • De voordelen van inhuur voor de kosten van een interne medewerker.
  • Best of both worlds, van interim naar vast in 6 maanden.

Soms kun je niet wachten

Een werkgever als PostNL kan zelfs helemaal niet wachten. Zo is de druk op de postorder markt door Corona flink toegenomen en biedt dit voor een bedrijf als PostNL enorme kansen, maar ook uitdagingen. Om hun ambitieuze groeidoelstellingen op dit gebied te halen is het voor hen belangrijk dat teams goed samenwerken en dat op een Agile manier. In een vacature voor een Agile coach geven ze aan dat de eerste stappen al zijn gezet, maar ze zijn er nog niet. En dat is zonde, zeker nu het zo urgent en actueel is.

Met een Agile interim coach of Scrum Master de periode overbruggen

Om bedrijven als PostNL te ondersteunen biedt Epic Agility de mogelijkheid om met een flexibele arbeidskracht de periode te overbruggen tot de ‘speld’ is gevonden. Op deze manier haal je de druk van de ketel, lopen projecten geen vertraging op en kun je ondertussen rustig de tijd nemen om de geschikte kandidaat te vinden.

Een aantal voordelen van een Agile interim coach / Scrum Master op een rij. Hij of zij:

  • Kan snel en eenvoudig starten.
  • Heeft enorm veel ervaring bij soortgelijke bedrijven.
  • Werkt met een scherp tarief (vanaf € 80/uur all-in).

Is flexibel in zijn of haar uren (vanaf 4 uur per week, minimaal 1 maand) en inzetbaarheid, waardoor je altijd kunt stoppen als de (werk)situatie daarom vraagt. En is de coach ziek of heb je behoefte aan meer coaches? Geen probleem, er is altijd een back-up beschikbaar die het werk kan overnemen.

Onboardingsproces

Heb je de juiste kandidaat gevonden? Dan kan de Agile interim coach het onboardingsproces op zich nemen. Het selecteren van de juiste kandidaat is lastig, maar in een wereld waarin talent een keuze heeft en regelmatig van baan verandert, is succesvol instromen nog belangrijker geworden. De Agile interim coaches van Epic Agility hechten dan ook grote waarde aan en hebben veel ervaring met het onboardingsproces, dat verder gaat dan het regelen van de praktische zaken. Ze laten de nieuwe coach zo succesvol mogelijk in de organisatie landen, waardoor deze sneller productief is, zich meer betrokken voelt en minder snel zal vertrekken. Daarnaast wordt de kandidaat in staat gesteld om kosteloos twee Certified trainingen bij ons te volgen, zodat zijn/haar kennisniveau up to date is. Tot slot beschikken wij over een gigantisch netwerk, zodat wij ten alle tijden een geschikte kandidaat kunnen leveren.

Wil en kun je niet langer wachten op de ideale, vaste Agile-coach? Neem dan nu contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat de ideale, meest ervaren, tijdelijke Agile coach al binnen een week bij je aan de slag gaat!

Bastiaan Smeenk

Geschreven door

Bastiaan Smeenk

Een full-stack marketeer met een creatieve mindset en een doorzetters mentaliteit. Bastiaan heeft veel ervaring met digital marketing, growth hacking, branding, reclame en sociale media. Hij streeft altijd naar groei door gegevens te analyseren om de resultaten te verbeteren met behulp van de meest relevante marketingtools en -technieken.